De Maese Woningen heeft vorige week de verkoop afgerond van het project 70LUX in Zoetermeer aan 2 fondsen van Catella IM Benelux.

Project 70LUX is een nieuwbouw woontoren dat gebouwd gaat worden aan de Luxemburglaan 2 op korte afstand van het Stadshart in de binnenstad van Zoetermeer. Het project bestaat uit 134 woningen, een inpandige parkeergarage met 97 parkeerplaatsen, externe bergingen en stallingsruimte voor fietsen en scooters. Op de begane grond komen drie commerciële ruimten geschikt voor retailers en eetgelegenheden, kantoor, zorg en andere kleinbedrijven. 70LUX is het eerste project wat in het kader van de gemeentelijke versnellingsagenda wordt gerealiseerd. Alle 134 woningen worden door Catella verhuurd.

Het zeer duurzame project (BENG) is ontworpen door DAL Architecten uit Capelle aan den IJssel en wordt gebouw door Staton Bouw uit Werkendam. De Maese Woningen werd voor de verkoop aan Catella geadviseerd door Nadorp Makelaars uit Den Haag.

De werkzaamheden voor de voorbereiding van de sloop van het bestaande kantoorpand in november 2022 zijn reeds gestart. De oplevering van het project staat gepland voor begin 2025. Naar verwachting wordt de verhuur van de woningen opgestart zodra de bouw gevorderd is.